ویپ VOIP  چیست؟

ارتباطات يكی از نيازهای حياتی بشريت است و انسان همواره به دنبال ابداع فن آوری بوده است  كه بتواند با استفاده از آنان با ساير همنوعان خود ارتباط برقرار نمايد . در گذشته ای نه چندان دور كه انسان استفاده از اينترنت را تجربه نكرده بود ، ارتباطات محاوره ای صرفاً از طريق تلفن و به كمك خطوط PSTN  برگرفته از  (Public Switched Telephone Network ) ، انجام می گرديد . در سيستم فوق ، سيگنال های صوتی آنالوگ با استفاده از كابل های مسی حمل و  مبادله داده خصوصا” در مسافت های طولانی گرانقيمت و ارتباطات دوسويه ويديوئی رويائی بيش نبود ( در آن زمان صرفا” از تلويزيون استفاده می گرديد كه به عنوان يك رسانه دوسويه محسوب نمی گردد. )
در ساليان اخير ما شاهد اتفاقات جالبی بوده ايم كه هر يك به سهم خود تاثيری غيرقابل انكار در حيات بشريت داشته اند . ابداع كامپيوترهای شخصی ، فن آوری های جديد ارتباطی نظير تلفن های سلولی و نهايتا” اينترنت نمونه هائی در اين زمينه می باشند كه باعث شده است انسان بتواند با استفاده از سرويس های جديدی نظير نامه الكترونيكی ، چت و مواردی‌ ديگر با ساير افراد ارتباط برقرار نمايد .
در حال حاضر می توانيم نظاره گر يك انقلاب واقعی در عرصه ارتباطات باشيم . هر شخص با استفاده از كامپيوتر و اينترنت می تواند با ساير افراد مورد علاقه خود ارتباط برقرار نموده ، داده ئی را مبادله و يا از طريق امكانات نرم افزاری موجود با يكديگر گفتگو نمايند . ما نمی دانيم دقيقا” در آينده چه اتفاقی خواهد افتاد ولی اين را می دانيم كه كامپيوتر دارای نقشی محوری و اساسی در اين رابطه خواهد بود . اينترنت با سرعت بالا در همه جا استفاده خواهد شد و مردم با يكديگر به صورت صوتی و  تصويری ارتباط برقرار خواهند نمود .
به هرحال ، رشد بی سابقه اينترنت در ساليان اخير اين نويد را می دهد كه بتوان از زيرساخت موجود به عنوان يك گزينه مطلوب به منظور ارتباطات استفاده نمود .

امکان استفاده از اینترنت به منظور مکالمات تلفنی را فراهم می نماید . در مقابل استفاده از خطوط تلفن سنتی ، VoIP از فن آوری دیجیتال استفاده می نمايد و نیازمند یک اتصال broadband نظیر DSL است . هم اینک شرکت های متعددی سرویس فوق را در اختیار علاقه مندان قرار می دهند .
در واقع ، با استفاده از فن آوری VoIP  صدای انسان توسط بسته های اطلاعاتی IP و از طريق اينترنت ارسال می گردد . VoIPمی تواند به منظور تامين خواسته فوق از سخت افزارهای شتاب دهنده استفاده نمايد و يا از آن در يك محيط مبتنی بر كامپيوترهای شخصی استفاده گردد .

چگونگی عملکرد VOIP :

در گذشته ای نه چندان دور ، پيشگامان عرصه های علمی به اين نتيجه رسيدند كه می توان يك سيگنال را به صورت ديجيتال و در يك مسافت طولانی ارسال نمود . بدين منظور می بايست قبل از ارسال سيگنال ، آن را با استفاده از يك مبدل آنالوگ به ديجيتال(Analog-to-Digital Converter  ADC) ، ديجيتال و سپس ارسال و در نقطه پايانی انتقال،با استفاده از يك مبدل ديجيتال به  آنالوگ (Digital-to-Analog converter (DAC) ) مجدداً آن را به آنالوگ تبديل نمود .
فن آوری VoIP نظير آنچه اشاره گرديد كار می كند . در ابتدا ، صدای ديجيتال شده در بسته های اطلاعاتی مانند IP  قرار می گيرد و پس از ارسال در مقصد مجدداً به صوت آنالوگ تبديل می گردد. با ذخيره اطلاعات به فرمت ديجيتال می توان بر روی آنان كنترل بهتری را اعمال نمود . مثلاً می توان آنان را فشرده ، مسير آنان را تعيين و يا آنان را به يك فرمت جديد ديگر تبديل نمود .

مسائل امنیتی VOIP :

از آنجایی که بستر ارتباطی مربوط به VOIP معمولاً اینترنت یا اینترانت و پروتکل SIP می باشد،بنابر این همواره در خطر تهدید هکر ها ی بیرونی می باشد و باید مسائل امنیتی کاملا جدی گرفته شوند. هکرها  ممكن است قادر به انجام فعاليت هائی نظير قطع مكالمه تلفنی ، استراق سمع و در نهایت از کار انداختن سیستم یا سرور هستند.

برخی مزایای VOIP :
۱-  مقرون به صرفه بودن:

سیستم های مرکز تماس مبتنی بر IP نسبت به سیستم های سانترال قیمت کمتری داشته و قابلیت های متنوع و بیشتری در اختیار کاربران قرار می دهد. برای مثال با استفاده از ارتباط دو سیستم مرکز تماس مبتنی بر IP شما میتوانید در هزینه های ارتباط دو مرکز تماس صرفه جویی کرده و تنها هزینه ی راه اندازی این بستر و اینترنت با پهنای باند مناسب را پرداخت کنید.

۲-قابلیت استفاده از تلفن های نرم افزاری:

شما با استفاده از این ویژگی می توان در هزینه ی خرید تلفن های سخت افزاری صرفه جویی کنید. و این تلفن های نرم افزاری را بر روی سیستم های کامپیوتری و تلفن های هوشمند نصب کرده و همانند تلفن های سخت افزاری از آنها استفاده کنید.

۳٫استفاده از بستر شبکه موجود:

با توجه به اینکه بستر ارتباطی این تلفن ها شبکه می باشد در صورت وجود بستر مناسب شبکه دیگر نیازی به کابلکشی مجدد نمی باشد و میتوان از همان بستر موجود جهت راه اندازی سیستم VOIP  استفاده کرد.

۴٫نا محدود بودن تعداد داخلی:

درصورت استفاده از فناوری VOIP باید این قابلیت فوق العاده را در نظر بگیرید که اگر می خواهید تعداد خطوط تلفن و شماره های داخلی خود را افزایش دهید، اینکار بدون صرف هیچگونه هزینه ای و تنها بصورت نرم افزاری انجام می گیرد. در صورتی که در سیستم های سانترال سنتی شما باید ماژول های گران قیمتی را برای این افزایش خطوط خریداری نمایید و حتی در پاره ای از مواقع این افزایش، مستلزم خرید یک PBX جدید می باشد.

۵٫سیستم های دور کاری:

راهکاری که امروزه بسیاری از کشورهای صنعتی به آن رو آورده اند که با استفاده از سیستم VOIP  شما می توانید یک داخلی در منزل کارمند یا چند داخلی در کشوری دیگر داشته باشید و امور مربوطه را از نقطه ای دیگر انجام دهید. برای مثال کشور هایی با نیروی کارِ گران قیمت بخشی از کارهای خود را به کشور هایی با نیروی کار ارزانتر میسپارند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.